Lös inte dina avtal i förtid

Därför rekommenderar vi att inte lösa dina avtal i förtid

Låt inte er befintliga leverantör, eller någon annan, lösa ditt befintliga avtal innan det löpt ut. Även om månadskostnaden är lägre.

Leasing och hyra är en vanlig och fördelaktig form av finansiering av olika objekt som kan användas i arbetet. Som företag får du tillgång till utrustning, med andra ord nyttjanderätt, mot att betala en hyra under en överenskommen avtalsperiod. Hyran är den skuld kunden har gentemot leverantör eller finansbolag och kostnaden fördelas över den tid som utrustningen ska användas och anpassas efter utrustningens livslängd.

Vill en leverantör lösa ett befintligt avtal innan avtalstidens slut så innebär det inte att kundens skuld försvinner. Kostnaden kvarstår och kommer inkluderas i det nya avtalet. Följden är ökade kostnader. Vi på Leasify rekommenderar inte lösen av befintliga avtal. Håll istället ut hela avtalstiden och skapa förutsättningarna för bättre villkor vid nästa upphandling.

Vid avtalets slut rekommenderar vi att:

  1. Stanna kvar i hyresavtalet med reducerad hyra
  2. Köpa loss utrustningen och överta äganderätten
  3. Säga upp avtalet och lämna tillbaka utrustningen
  4. Upphandla transparenta lösningar med Leasify

Kontakta Leasify om du behöver information om hur ditt företag kan spara pengar på smarta upphandlingar. Vi finns på email [email protected] eller telefon 08-124 568 00.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Fler artiklar:

Leasify sätter säkerheten i fokus
Säkerhet

Leasify sätter säkerheten i fokus

Säkerhet är en avgörande faktor för Leasify. Eftersom Leasify hanterar kunddata som kan innehålla både personuppgifter och känslig företagsinformation är säkerheten av stor betydelse. Leasifys CTO, Andreas Ek, ger en djupare inblick i säkerhetsavdelningens arbete och om framtida planer.

LÄS MER
Så får du en smidig övergång till IFRS
ifrs 16

Så får du en smidig övergång till IFRS 

Att byta från K3 till den globala redovisningsstandarden IFRS är en omfattande process och risken för misstag är stor. Här tipsar redovisningsspecialisten Marie Lind om hur du undviker de vanligaste fallgroparna.  

LÄS MER

Fem frågor och svar om Leasifys SaaS-tjänst

Vilken typ av avtal kan man lägga in i Leasifys system? Och hanterar systemet indexeringar i avtalen? Här svarar Anton Leinonen, som har mångårig erfarenhet av att jobba med Leasifys kunder, på de fem vanligaste frågorna han brukar få som Key Account Manager.

LÄS MER

Lös inte dina avtal i förtid

Vill du veta mer om Leasify eller boka tid för en personlig genomgång? Kontakta oss idag. 

By continuing to use Leasify.se or clicking "Accept", you accept that Leasify collects cookie data from your device to improve the experience for you as a user and from an analysis perspective. If you want to know more, read Leasify's privacy policy.