Starkt 2022 för Leasify: “Vår omsättning ökade med 40 procent”

Ökad omsättning, flera nya partnersamarbeten och en ARR-tillväxt på 160 procent. SaaS-bolaget Leasify gör sitt bästa år någonsin – och tar nu sikte mot andra marknader.

Leasify grundades 2015 med målsättningen att digitalisera leasingbranschen och hjälpa företag med upphandling och bättre avtal för företagsleasing. Under åren har bolagets tjänst utvecklats till att bli ett ekosystem för leasing.  

– När den nya redovisningsstandarden IFRS 16 infördes 2019 såg vi en möjlighet att även hjälpa våra kunder att få ordning på sina K3- och IFRS 16-rapporter. Det var då vi började att skapa en mer digital tjänst och bytte till en SaaS-affärsmodell, berättar Claes Ivarsson, Leasifys VD.  

Snabbt växande kundbas 

I och med att Leasify adderade IFRS 16- och K3-rapporteringen till sin tjänst fick bolaget också ett annat kundsegment. Från att arbeta mot mindre och medelstora företag fokuserar de nu på börsnoterade bolag och tillväxtföretag. 

– Intresset för vår tjänst har ökat år för år och antalet kunder växer snabbt.  

En viktig framgångsfaktor är att vi har lagt mycket energi på att flytta vår utveckling inhouse. Det har varit avgörande för oss att äga vår egen produktutveckling, säger Claes Ivarsson och fortsätter: 

– Tack vare våra utvecklare har vi kunnat bygga tjänsten precis som vi vill ha den. Eftersom vi är ett litet bolag är det viktigt att hitta rätt personer för att skapa ett bra team, vilket vi har gjort.  

Nya marknader 

Leasify har fortsatt att bygga upp sitt team och utveckla sin tjänst under 2022. Samtidigt har bolaget lagt mycket fokus på sina partnersamarbeten.   

– Via våra partners har vi börjat göra affärer i övriga Europa, och det har varit väldigt betydelsefullt för oss. Vår tjänst fungerar även internationellt och därför kan vi hjälpa bolag som verkar i flera olika länder. Vi planerar just nu för vår nästa marknad och att först och främst expandera i Norden. 

Claes Ivarsson beskriver 2022 som ett banbrytande år för Leasify. Ett stort fokus under året för företaget var att nå break even-nivå – och det gjorde de vid halvårsskiftet.  

– Vårt mål var att kunna bära våra egna kostnader, vilket vi lyckades med. Vi ökade vår omsättning med hela 40 procent jämfört med 2021.  

“Vi ska fokusera på att växa vår affär” 

I år planerar Leasify ingen kapitalrunda och bolaget kommer att rikta in sig på att stå på egna ben.  

– Vi kommer att göra nya förstärkningar i teamet och fokusera på att växa vår affär, både i Sverige och internationellt. Framförallt kommer vi att fortsätta att vidareutveckla vår tjänst med nya funktionaliteter. Vår utveckling sker hela tiden i dialog med våra kunder för att vi på bästa sätt ska kunna möta deras behov.  

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Fler artiklar:

ifrs 16

Indexeringens betydelse i fastighetsavtal

I en tid där ekonomiska förutsättningar ständigt förändras blir förståelsen av indexering i fastighetsavtal allt viktigare. I den här artikeln kommer vi att belysa viktiga aspekterna av indexering och dess påverkan på leasingavtal.

LÄS MER
ifrs 16

Hur bör rabatter i leasingavtal hanteras? 

Utforska de komplexa aspekterna av leasingavtal och deras rabattstrukturer. Denna genomgång erbjuder värdefulla insikter och praktiska råd, anpassade för alla, från erfarna redovisningsexperter till nybörjare i ämnet.

LÄS MER
ifrs 16

Upptäck fallgroparna i tid!

Är årsbokslutet en källa till osäkerhet och stress? Är det oro för revisorns eventuella påpekanden om fel och brister som håller dig vaken om nätterna? Det är faktiskt inte ovanligt att känna så, men det finns strategier som kan hjälpa till att göra processen smidigare. I den här artikel delar Richard Nilsson, grundare av Leasify och expert inom IFRS 16-redovisningen, med sig av sin kunskap genom att identifiera två vanliga fallgropar och hur du kan undvika dem.

LÄS MER
Claes Ivarsson, VD på Leasify
Claes Ivarsson, VD på Leasify

Starkt 2022 för Leasify: “Vår omsättning ökade med 40 procent”

Vill du veta mer om Leasify eller boka tid för en personlig genomgång? Kontakta oss idag. 

By continuing to use Leasify.se or clicking "Accept", you accept that Leasify collects cookie data from your device to improve the experience for you as a user and from an analysis perspective. If you want to know more, read Leasify's privacy policy.