Så fungerar onboardingprocessen hos oss
Att komma igång med Leasify är enkelt och smidigt. Men hur ser en onboardingprocess egentligen ut hos oss? Theodor Röhr, Onboarding Manager på...
Nyfiken på hur Leasifys onboardingprocess fungerar? I denna artikel svarar vår Onboarding Manager, Theodor Röhr, på de fem vanligaste frågorna nya kunder ställer om onboardingprocessen. Läs vidare och få svar på det du kanske också undrar över!
Uppstartsmötet är det första steget i onboardingprocessen. Under mötet går Leasify tillsammans med kunden igenom hur processen kommer att se ut, diskuterar specifika behov, sätter upp nödvändiga inställningar i tjänsten och fastställer en tidsplan. Samtidigt bekräftas viktiga aspekter att ta hänsyn till, såsom tidigare redovisningsprinciper och bolagsstruktur. – Om frågor uppstår, exempelvis rörande redovisningsregler eller behovet av att konsultera med en revisor identifierar vi dessa redan under uppstartsmötet eller kort därefter, berättar Theodor och fortsätter:
– Mötet är också ett tillfälle där vi exempelvis kan diskutera eventuella strukturella förändringar som kunden vill införa, såsom att inkludera fler bolag eller implementera en ny segmenteringsstrategi. För att sammanfatta, vi samlar helt enkelt in den information som krävs för att effektivt kunna hantera såväl tidigare redovisningar som förändringar och önskemål.
– Ja, Leasifys onboardingprocess anpassas efter varje kunds unika behov.
– Vanligtvis skickar kunden över sitt material till oss, där vi hanterar inmatningen. Beroende på avtalens omfattning använder vi antingen massinmatning eller OCR-läsning av PDF-filer för att effektivt integrera avtalen i tjänsten.
– Vi har dessutom utvecklat en mall som tydligt visar vilken typ av information som behövs för att lägga in avtalen. Kunden kan också använda denna mall för att själv enkelt lägga in sina avtal i tjänsten.
Ja, det är möjligt att själv hantera onboardingprocessen, men den skiljer sig något jämfört med en vanlig onboarding.
– Allt börjar precis som vanligt med ett uppstartsmöte, där vi tillsammans med kunden sätter upp ett konto och går steg för steg igenom tjänsten. Därefter skiljer sig processen något; utbildningen fokuseras mer på det befintliga materialet och hur kunden själv kan implementera det i tjänsten, samt hur de kan justera, hantera och uppdatera sina avtal. Detta skiljer sig från en ordinarie onboarding, där vi lägger in kundens befintliga avtal i tjänsten, och utbildningen fokuserar istället på hur kunden ska löpande arbeta med sina avtal i tjänsten.
– När utbildningen är klar kan kunden oavsett val av onboarding arbeta vidare på egen hand – med vår support tillgänglig vid behov. Skulle ytterligare vägledning behövas finns det alltid möjlighet att boka en konsultation med oss, förtydligar han.
– Under onboardingprocessen granskar vi kundens redovisningsfiler tillsammans med dem, och säkerställer att alla värden tolkas korrekt och stämmer överens med de rapporter som genereras i vår tjänst.
– Under granskningen kan vi ibland upptäcka skillnader, såsom i ränteberäkningar eller anskaffningsvärden. När detta sker diskuteras avvikelserna direkt med kunden, och tillsammans bestämmer vi om felen ska rättas omedelbart eller justeras vid ett senare tillfälle. Vi tar också upp viktiga principfrågor, såsom val av avskrivningstakt och moms för att säkerställa att vi hittar den mest lämpliga lösningen för kundens specifika behov.
– Målet är att övergången ska vara så enkel som möjligt, och att redovisningen ska ligga så nära kundens tidigare bokslut som möjligt för att underlätta både stängning och öppning av rapporter, avslutar Theodor.
Har du fler frågor eller funderingar om Leasifys onboardingprocess? Då är du varmt välkommen att kontakta oss här.
Att komma igång med Leasify är enkelt och smidigt. Men hur ser en onboardingprocess egentligen ut hos oss? Theodor Röhr, Onboarding Manager på...
Leasify grundades 2015 med målsättningen att digitalisera leasingbranschen och hjälpa företag med upphandling och bättre avtal för företagsleasing....
Optical Character Recognition (OCR) scanning can be useful for PDF documents because it allows you to extract text from the document and use it in...