Att investera sig genom rådande marknadsläge – så hjälper Leasify marknaden just nu

Share on facebook
Share on linkedin

Bästa kund,

Just nu är vi många som kämpar mot de ekonomiska effekter som drabbat oss efter spridningen av coronautbrottet som skakat om svenskt näringsliv.

Vi på Leasify har full förståelse för de eventuella ekonomiska utmaningar som er verksamhet kan komma att ställas inför i och med detta.

Vi kommer att göra vårt yttersta för att finnas till hands, svara på frågor och hjälpa er att hantera både pågående betalningar och nya ärenden på smidigast sätt.

För att ta oss ur detta krävs samarbete och alla kan vi bidra. Tveka inte att kontakta oss vid minsta fråga.

Några ekonomiska råd till dig som beslutat om – eller planerar en ny investering:

  • I detta osäkra läge och troliga ekonomiska nedgång som samhället står inför kan det vara klokt att leasa utrustning och inventarier snarare än att betala kontant.
  • Ni får en enkel och smidig finansieringsform. Varken balansräkning eller företagets checkkredit belastas med investeringen.
  • Eftersom en investering genom leasing varken binder kapital eller anstränger er likviditet frigörs era likvida medel för andra mer företagskritiska ändamål.
  • Leasing som finansieringsform underlättar vid ert budgeterings- och kalkyleringsarbete.
  • Man bör fundera över att placera delar av sina löpande investeringar off balance från sin husbank. Bra anledningar till det är att:
  • Inte nyttja sitt kreditutrymme till investeringar man kan göra på annat håll (ex. lös egendom).
  • Nyttja kreditutrymmet främst till löpande krediter såsom företagslån, checkkrediter m.m.
  • Bibehåll kreditutrymmet till investeringar som EJ går att leasa, ex. utbyggnad av fastigheter, lån till bolagsförvärv m.m.

Ta hand om varandra och er själva.

Vänliga hälsningar,

Teamet på Leasify

Bör någon annan läsa detta? Tveka inte att dela.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Senaste inläggen från Leasify

Systems Developer

Leasify fortsätter att växa och tar nu in en Systems Developer I rollen som Systems Developer hos Leasify är du en aktiv del i utvecklingsteamet

Läs Mer »
Logotyp Leasify
Testa kostnadsfritt i 30 dagar

Leasify hjälper dig och ditt företag att ingå i sunda leasingavtal som gynnar er. Med Leasify får du även hjälp med IFRS16 och K3. Du kan även samla alla avtal på ett och samma ställe. 

Logotyp Leasify
Testa fritt eller boka demo

Leasify hjälper dig och ditt företag att ingå i sunda leasingavtal som gynnar er. Med Leasify får du även hjälp med IFRS16 och K3. Du kan även samla alla avtal på ett och samma ställe. 

Genom att fortsätta använda Leasify.se eller klicka på "Godkänn" så accepterar du att Leasify samlar cookie-data från din enhet för att förbättra upplevelsen för dig som användare och ur ett analysperspektiv. Vill du veta mer, läs Leasifys integritetspolicy.