Allt ert företag behöver för att redovisa enligt IFRS16

Vi på Leasify är stolta
samarbetspartners till FAR

Leasify gör att avtalshantering, upphandling av produkter och tjänster samt IFRS16 & K3 rapportering blir enkelt, effektivt och smart för FAR’s medlemmar och deras kunder. 

FAR är branschorganisationen för revisorer, redovisningskonsulter, skatterådgivare, lönekonsulter och specialister. Läs mer här. 

Testa Leasify kostnadsfritt i 30 dagar

Skapa ett konto automatiskt med Bank-ID och testa Leasify kostnadsfritt i 30 dagar genom att klicka på knappen nedan. 

IFRS i teori och praktik

Vad är IFRS16?

Den nya leasingstandarden IFRS16 som ersätter nuvarande IAS 17 är tillämplig från den 1 januari 2019 eller senare. Standarden innebär förändringar framförallt för leasetagaren medan redovisningen för leasegivaren är oförändrad. 

För leasetagare innebär IFRS16 att begreppen finansiell respektive operationell leasing försvinner ur ett redovisningsperspektiv. Man jobbar efter en ”right-of–use asset” princip. En leasingskuld ska då redovisas oavsett, på alla leasingavtal.   

Enligt den så kallade förenklingsprincipen så kan man göra undantag för avtal som är ”low value and short term”, vilket i tolkningen avses som avtal under fem tusen Euro och kortare än 12 månader.  

Denna redovisning baseras på synsättet att leasetagaren har en rättighet att använda en tillgång under en specifik tidsperiod och samtidigt en skyldighet att betala för denna rättighet.   

KPI:n skuldsättningsgrad förändras då skulderna i balansräkningen ökar. 

Klassificeringen i resultaträkningen ändras från redovisas som leasinghyra till att redovisas avskrivningar på tillgången och räntekostnader på leasingskulden, vilket medför bättre rörelseresultat men sämre finansnetto. 

Klassificering i kassaflödesanalysen. Leasingavgifter som tidigare klassificerats i den löpande verksamheten kommer endast kunna fortsätta göra detta för den del som avser räntekostnad (förutsatt att företaget har som policy att redovisa räntor i den löpande verksamheten). 

Vill ni ha hjälp med IFRS16?

Med Leasifys tjänst får ni underlag för er redovisning genom ett par snabba klick. 

All nödvändig information för IFRS16 kan användas på ett smartare och betydligt modernare och roligare sätt – lönsamt och effektivt.  

Leasifys tjänst är utvecklad med hjälp och feedback från flera av våra 1900 kunder samt workshops med stora revisionshus på den svenska och globala marknaden. 

Önskar du veta mer om hur Leasify hjälper er med IFRS16? Boka en demo eller kontakta oss nedan. 

Varför Leasify är bra för ert företag

Rapporter snabbt & enkelt

Spar både tid & pengar

Kontroll över leasingavtal

API-kopplingar för live-data

Bli er revisors bästa vän

Leasify - ett ekosystem för leasing

Kontakta Leasify för mer information om IFRS16 eller boka demo

Under 15 minuter visar vi er hur enkelt Leasify hjälper ert företag att få ordning på dina IFRS16-rapporter. Fyll i formuläret intill med önskad tidpunkt, så återkommer vi med mötesinbjudan. Mötet sker online genom Microsoft Teams eller den videotjänst du föredrar. 

Vill du inte boka en demo så kan du ändå använda formuläret intill och bortse från datum- och tidsväljaren. 

Kontakta Leasify

Vill du inte boka demo kan du bortse från fälten nedan och trycka på skicka.

Varför Leasify?

För er som redovisar enligt IFRS16 medför de nya reglerna att ni behöver mer och tydligare information om era avtal än tidigare.  

Med Leasifys tjänst väljer ni enkelt er förinställda kvartalsrapport och period, varefter er rapport genereras direkt. Den kan ni enkelt ladda ned som PDF eller i Excel-format. 

Ni får då en fullständig och detaljerad IFRS16-rapport som fullgör era åtaganden. Noter finns visualiserat och rapporten innehåller all information om skulder, ingående och utgående leasingbalans, uppskjuten skatt, med mera. Det är även enkelt att nå de enskilda avtalen genom Leasify. 

Logotyp Leasify

Tack för ditt meddelande

Vi återkommer snarast möjligt

kostnadsfri demo

Under ett kortare webbmöte så går vi igenom hur enkelt Leasify kan hjälpa dig och ditt företag, oavsett om ni behöver hjälp med IFRS16/K3, avtalshantering eller upphandling och förbättrade leasingavtal. 

Logotyp Leasify
Testa kostnadsfritt i 30 dagar

Leasify hjälper dig och ditt företag att ingå i sunda leasingavtal som gynnar er. Med Leasify får du även hjälp med IFRS16 och K3. Du kan även samla alla avtal på ett och samma ställe. 

Logotyp Leasify
Testa fritt eller boka demo

Leasify hjälper dig och ditt företag att ingå i sunda leasingavtal som gynnar er. Med Leasify får du även hjälp med IFRS16 och K3. Du kan även samla alla avtal på ett och samma ställe. 

Genom att fortsätta använda Leasify.se eller klicka på "Godkänn" så accepterar du att Leasify samlar cookie-data från din enhet för att förbättra upplevelsen för dig som användare och ur ett analysperspektiv. Vill du veta mer, läs Leasifys integritetspolicy.