Allt ert företag behöver för att redovisa enligt K3

Vi på Leasify är stolta
samarbetspartners till FAR

Leasify gör att avtalshantering, upphandling av produkter och tjänster samt IFRS16 & K3 rapportering blir enkelt, effektivt och smart för FAR’s medlemmar och deras kunder. 

FAR är branschorganisationen för revisorer, redovisningskonsulter, skatterådgivare, lönekonsulter och specialister. Läs mer här. 

Testa Leasify kostnadsfritt i 30 dagar

Skapa ett konto automatiskt med Bank-ID och testa Leasify kostnadsfritt i 30 dagar genom att klicka på knappen nedan. 

Vad innebär regelverket för K3?

K3 är obligatoriskt för alla företag som klassificeras som större. Det är företag som har: 

När två av dessa kriterier har uppfyllts två år i rad räknas företag som större under det tredje året. 

K3 bygger i grunden på IFRS för små- och medelstora företag men är förenklad jämfört med IFRS som noterade bolag måste följa. De flesta områden är väldigt lika och har väldigt små skillnader jämfört med IFRS men inom leasing finns det skillnader.

Enklare att generera K3 rapporter

Rapporter snabbt & enkelt

API-kopplingar för live-data

Bli er revisors bästa vän

Vill du ha hjälp med K3?

Med Leasifys tjänst får ni underlag för er redovisning genom ett par snabba klick.

All nödvändig information för K3 kan användas på ett smartare och betydligt modernare och roligare sätt – lönsamt och effektivt. 

Leasifys tjänst är utvecklad med hjälp och feedback från flera av våra 1900 kunder samt workshops med stora revisionshus på den svenska och globala marknaden.

Önskar du veta mer om hur Leasify hjälper er med K3-rapporter? Boka en demo eller kontakta oss.

Leasify - ett ekosystem för leasing

Kontakta Leasify för mer information om K3 eller boka demo

Under 15 minuter visar vi er hur enkelt Leasify hjälper ert företag att få ordning på dina IFRS16-rapporter. Fyll i formuläret intill med önskad tidpunkt, så återkommer vi med mötesinbjudan. Mötet sker online genom Microsoft Teams eller den videotjänst du föredrar. 

Vill du inte boka en demo så kan du ändå använda formuläret intill och bortse från datum- och tidsväljaren. 

Kontakta Leasify

Vill du inte boka demo kan du bortse från fälten nedan och trycka på skicka.

Uppskjuten skatt K3

Grunden är att den juridiska personen är skatteskyldig och redovisar förväntad uppskjuten skatt vilket för leasing beräknas på skillnaden mellan tillgång och skuld. I K3 är det endast finansiella leasingavtal som redovisas på balansräkningen, operationella leasingavtal redovisas endast framtida kassaflöden i not för summan av avgifter som skall betalas inom; 1-12 månader, 13-60 månader samt 60+ månader.

Successiv vinstavräkning inom K3

Successiv vinstavräkning innebär att företag som sålt ett ”projekt”, exempelvis en fastighet skall fördela intäkterna utefter projektets gång och inte 100% dag ett exempelvis.

Komponentavskrivning

Komponentavskrivning innebär att det för vissa objekt finns regler för hur lika delar får skrivas av efter hur den förväntade livslängden skiljer sig mellan de olika delarna. Exempelvis en fastighet har olika avskrivningstid för tak jämfört med el.

Logotyp Leasify

Tack för ditt meddelande

Vi återkommer snarast möjligt

Genom att fortsätta använda Leasify.se eller klicka på "Godkänn" så accepterar du att Leasify samlar cookie-data från din enhet för att förbättra upplevelsen för dig som användare och ur ett analysperspektiv. Vill du veta mer, läs Leasifys integritetspolicy.