Share on facebook
Share on linkedin

Leasingkostnader på bilar är ofta en stor utgiftspost för ditt företag. Det finns många fördelar med att leasa, men samtidigt kan det vara tidskrävande att jämföra olika aktörer. Dessutom är det inte helt ovanligt att det tillkommer osynliga kostnader man kanske inte räknat med. Leasify har samlat några bra tips för en bättre bilfinansiering:

  1. Stirra dig inte blind på räntan
    Restvärdespositionen betydligt viktigare för din månadskostnad än vad räntan är.
  2. Billigast är inte alltid bäst
    Vad är inkluderat i driftsavtalet och vad betyder egentligen ”fria däck”? Även om ett pris ser något bättre ut vid första anblick, innebär bilar generellt sett stora kostnader. Kontrollera vad som ingår i ditt avtal. Granska särskilt service- och däckavtal.
  3. Jämför avtal
    Fortsätt granska avtal även efter du skrivit på ditt nya ramavtal. Titta på flera bilar som är representativa för er vagnpark. Då olika finansbolag värderar restvärdet lite olika, räcker det inte med att bara jämföra en bilmodell. Restvärdespositionerna förändras också över tid; är det givna priset lika bra om ett år? Tänk på att se över avtalet om förutsättningarna ändras, om ni till exempel kör fler mil per år än vad som först uppgavs och avtalet måste räknas om. Så kallad ”re-kalkylering”.

Leasify erbjuder en kostnadsfri och enkel analys av din bilfinansiering. Vid nästa upphandling säkerställer vi transparenta offerter som överenstämmer med dina behov. Vi erbjuder även ett webbaserat system där du på ett och samma ställe håller koll på dina leasingavtal.

Kontakta Leasify om du behöver information om hur ditt företag kan spara pengar på smarta upphandlingar. Vi finns på email [email protected] eller telefon 08-124 568 00.

Bör någon annan läsa detta? Tveka inte att dela.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Senaste inläggen från Leasify

Systems Developer

Leasify fortsätter att växa och tar nu in en Systems Developer I rollen som Systems Developer hos Leasify är du en aktiv del i utvecklingsteamet

Läs Mer »
Logotyp Leasify
Testa kostnadsfritt i 30 dagar

Leasify hjälper dig och ditt företag att ingå i sunda leasingavtal som gynnar er. Med Leasify får du även hjälp med IFRS16 och K3. Du kan även samla alla avtal på ett och samma ställe. 

Logotyp Leasify
Testa fritt eller boka demo

Leasify hjälper dig och ditt företag att ingå i sunda leasingavtal som gynnar er. Med Leasify får du även hjälp med IFRS16 och K3. Du kan även samla alla avtal på ett och samma ställe. 

Genom att fortsätta använda Leasify.se eller klicka på "Godkänn" så accepterar du att Leasify samlar cookie-data från din enhet för att förbättra upplevelsen för dig som användare och ur ett analysperspektiv. Vill du veta mer, läs Leasifys integritetspolicy.