Share on facebook
Share on linkedin

Visste du att…?                                                                                               

Hela 80 procent av alla företag i USA hyr hela eller delar av deras utrustning, enligt Equipment Leasing Association. Den siffran är inte unik för USA, utan de flesta företag i Sverige hyr och leasar delar av sin utrustning. Det är inte förvånande, med tanke på de stora fördelarna med leasing av utrustning.  

Det här kreativa finansieringsalternativet erbjuder företagare det bästa av två världar. Det gör att du kan betala enbart för värdet av den utrustning som du använder under leasingperioden, snarare än att köpa utrustningen direkt.  

Leasing kan även hjälpa dig och ditt företag när det kommer till varor eller tjänster som kan hjälpa ert företag att växa. Leasing innebär vanligtvis poster såsom kontorsutrustning, datorer, och lastbilar och fordon. Men leasing av utrustning kan också användas för att finansiera program, hårdvara, konsulttjänster, underhåll, frakt och installations- och utbildningskostnader. Leasing är ett sätt att upprätthålla och utveckla din verksamhet, även om er kapitala budget i nuläget är stram. 

Fördelar med leasing av utrustning 

Att utnyttja leasing av utrustning kan hjälpa ditt företag att maximera resurser och samtidigt minimera kostnader och risker. 

När man leasar ett objekt undviker man att binda kapital och använda sina bankmässiga säkerhet eftersom den leasade utrustningen utgör säkerheten för finansieringen, och ofta krävs inte några kompletterande säkerheter. Det innebär att till exempel ett företag kan göra en investering utan att binda det i det egna kapitalet och därmed inte heller låsa sitt kreditutrymme. 

Leasingavgiften, alltså själva hyran för det objektet som du leasar, är skattemässigt avdragsgill, det vill säga att den dras som en kostnad. Och vid billeasing är, utöver det, även halva momsen på leasingavgiften avdragsgill. Leasing är även enkelt att budgetera och bokföra eftersom du på förhand känner till hur mycket du eller ditt företag ska betala i avgift för hela avtalstiden samt att finansieringen tryggas under hela leasingavtalsperioden. 

Leasing är bra men inte alla avtal…                                                                

Hur mycket kostade den där koppen kaffe du drack imorse, eller pappret du nyss hämtade från skrivaren? Och har du koll på era avtal kring tjänstebilar eller er telefoni? Är det möjligt att du betalade alldeles för mycket? För att få svaret skulle du vara tvungen att skanna hela marknaden, jämföra dina avtal, sammanställa en översikt samt hålla koll på när det är dags att säga upp befintliga avtal. Även för de som är väl insatta inom leasing, är detta ingen enkel uppgift.  

Alla behöver inte vara experter men det är vi, ta hjälp av Leasify!                                                 

Leasify är en revolutionerande tjänst. Även om den inte borde vara det. Speciellt idag då det finns allt för många företag som genom krångliga avtal döljer sina avgifter och låser sina kunder i ofördelaktiga uppgörelser. Ändå är vi först på marknaden med att erbjuda en tjänst som ger dig den kunskap, kontroll och transparens som behövs för att göra sunda leasingavtal.  

Vad kan vi göra för er? Jo, vi kan se till att ni får ta del av sunda och transparenta leasing- och hyresavtal. Företag ska inte behöva prioritera och lägga ner en massa tid på sina avtal utan den processen sköter vi helt och hållet. Vår ambition är att alla våra kunder så ingå i så bra leasingavtal som möjligt.  

Bör någon annan läsa detta? Tveka inte att dela.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Senaste inläggen från Leasify

Systems Developer

Leasify fortsätter att växa och tar nu in en Systems Developer I rollen som Systems Developer hos Leasify är du en aktiv del i utvecklingsteamet

Läs Mer »
Logotyp Leasify
Testa kostnadsfritt i 30 dagar

Leasify hjälper dig och ditt företag att ingå i sunda leasingavtal som gynnar er. Med Leasify får du även hjälp med IFRS16 och K3. Du kan även samla alla avtal på ett och samma ställe. 

Logotyp Leasify
Testa fritt eller boka demo

Leasify hjälper dig och ditt företag att ingå i sunda leasingavtal som gynnar er. Med Leasify får du även hjälp med IFRS16 och K3. Du kan även samla alla avtal på ett och samma ställe. 

Genom att fortsätta använda Leasify.se eller klicka på "Godkänn" så accepterar du att Leasify samlar cookie-data från din enhet för att förbättra upplevelsen för dig som användare och ur ett analysperspektiv. Vill du veta mer, läs Leasifys integritetspolicy.