Leasify & BST

Bjarne Kahlström arbetar som redovisningschef för BST-gruppen, en brandskyddskoncern som består av 28 bolag i fyra olika länder. Här berättar han om hur Leasify har förenklat koncernens redovisningsarbete, inte minst tack vare en smidig valutamodul.   

År 2021 tillträdde Bjarne Kahlström som redovisningschef för BST-gruppen. I sin roll har han idag det övergripande ansvaret för koncernens redovisning, skatt och moms.  

Kan du berätta kort om företaget?  

– Grunden till BST-gruppen startade för över tio år sedan. Under de senaste åren har vi växt kraftigt. Idag består koncernen av 28 bolag i fyra olika länder. Vår huvudsakliga verksamhet är att installera och serva sprinkleranläggningar. Men vi erbjuder också mycket annat inom brandskydd. Till exempel bistår vi med övergripande brandskyddsplanering vid nybyggnationer.  

När började ni att använda Leasify? 

– Då jag tillträdde för två år sedan såg jag ett behov av att se över hur vi redovisade våra leasingavtal. Vid tillfället använde vi oss av Excel, som kan fungera väl om man har ett fåtal kontrakt. Men när man ska redovisa avtal för 28 bolag, är Excel både tidskrävande och riskabelt. Dels blir det svårt att få en överblick, dels blir själva beräkningarna känsliga för förändringar. Så jag googlade och hittade Leasify. Det som slog mig med tjänsten var enkelheten! 

Hur upplever du att tjänsten fungerar?   

– För det första vill jag säga att vi fick väldigt bra support av Leasify för att komma igång med tjänsten. Och idag, två år senare, kan jag bara konstatera att redovisningen av koncernens hyresavtal har förenklats avsevärt. En av de stora fördelarna är att alla avtal finns samlade på ett och samma ställe, så att jag enkelt kan sortera dem på förfallodatum. I tjänsten finns också inbyggda kontrollmekanismer som säkerställer att redovisningen blir korrekt. Allt har blivit betydligt enklare och tryggare.  

Hur löser Leasify problemet med olika valutor?   

– Galant! När vi lägger upp ett nytt avtal, anger vi bara den valuta som avtalet är tecknat i. Tjänsten räknar sedan automatiskt om beloppen till svenska kronor vid redovisningstillfället. Jag slipper därmed allt krångel med valutakonverteringar. I Excel skulle samma sak innebära ett omfattande arbete. Men med Leasifys valutamodul sker det alltså automatiskt!  

Något du vill tillägga?  

– En annan viktig sak är att Leasify hela tiden utvecklas och förbättras. För mig säger det mycket om den lyhördhet och support de ger sina kunder.  

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Mer om Leasifys kunder:

Soleras referens - Leasify

Soleras

Soleras, a global leader in custom engineered sputtering equipment, has significantly enhanced their lease management efficiency through Leasify. By automating tasks and providing user-friendly features,

Clinton och Leasify

Clinton

För ett snabbt växande bolag som Clinton blev det till slut ohållbart att hantera alla leasingavtal manuellt i en Excel-fil. Lösningen var att automatisera hanteringen

Logotyp Leasify

Vill du veta mer om Leasify eller boka tid för en personlig genomgång? Kontakta oss idag. 

By continuing to use Leasify.se or clicking "Accept", you accept that Leasify collects cookie data from your device to improve the experience for you as a user and from an analysis perspective. If you want to know more, read Leasify's privacy policy.