Leasify & Clinton

För ett snabbt växande bolag som Clinton blev det till slut ohållbart att hantera alla leasingavtal manuellt i en Excel-fil. Lösningen var att automatisera hanteringen av avtalen med hjälp av Leasifys webbaserade SaaS-tjänst. 

Clinton-koncernen består av bolagen Clinton Marine Survey och Clinton Mätkonsult, som erbjuder geodetisk mätning till sjöss och på land. Båda bolagen har ett stort antal tekniska instrument via finansiell leasing.

– I början, när vi bara hade ett fåtal leasingavtal att hålla reda på, fungerade det bra att hantera dem i en Excel-fil, men inte när vi har så många som vi har idag. Det blir alldeles för tungrott, förklarar Ann-Charlotte Gustafsson, som är Financial Controller på Clinton.

Kontroll över leasingavtalen

Clinton har haft en tillväxt på 20 procent de senaste åren och har idag drygt 120 anställda. För att få kontroll över det ökande antalet leasingavtal tipsade bolagets revisorer Ann-Charlotte Gustafsson om Leasify.

– Vi valde Leasify för att det kändes som ett smidigt och säkert system samt att Leasify är ett bolag som vill vidareutveckla sin tjänst och som lyssnar på feedback och önskemål från sina kunder, säger hon och fortsätter:

– Jag uppskattar också att Leasify har ekonomiskt kunniga konsulter och inte enbart tekniska säljare. Det tycker jag känns tryggt i och med att våra leasingavtal utgör en stor del av bolagets balansräkning. 

“Jag gillar att det finns en spårbarhet”

Ann-Charlotte Gustafsson inledde samarbetet med Leasify förra sommaren och använder tjänsten vid varje månadsbokslut för att hantera bolagets finansiella leasingavtal och för att få ut K3-rapporter.

– Eftersom jag själv tycker att finansiell leasing är komplext gillar jag att tjänsten ger mig en detaljerad bakgrundsdata. Jag tycker också om att den är snabb och att det finns en spårbarhet. Jag kan spåra var siffrorna kommer ifrån, vilket var relativt svåröverskådligt när jag hanterade avtalen manuellt i Excel.

Vill du veta mer om hur du kan effektivisera avtalshanteringen och K3-rapporteringen? Kontakta oss eller ladda ner vår guide om K3-redovisning. 

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Mer om Leasifys kunder:

BST

Bjarne Kahlström arbetar som redovisningschef för BST-gruppen, en brandskyddskoncern som består av 28 bolag i fyra olika länder. Här berättar han om hur Leasify har

Soleras referens - Leasify

Soleras

Soleras, a global leader in custom engineered sputtering equipment, has significantly enhanced their lease management efficiency through Leasify. By automating tasks and providing user-friendly features,

Clinton och Leasify
Logotyp Leasify

Vill du veta mer om Leasify eller boka tid för en personlig genomgång? Kontakta oss idag. 

By continuing to use Leasify.se or clicking "Accept", you accept that Leasify collects cookie data from your device to improve the experience for you as a user and from an analysis perspective. If you want to know more, read Leasify's privacy policy.