Leasify sätter säkerheten i fokus

Säkerhet är en avgörande faktor för Leasify. Eftersom Leasify hanterar kunddata som kan innehålla både personuppgifter och känslig företagsinformation är säkerheten av stor betydelse. Leasifys CTO, Andreas Ek, ger en djupare inblick i säkerhetsavdelningens arbete och om framtida planer.

Hur arbetar Leasify med säkerhet? 

– Vi använder krypterade anslutningar för all kommunikation, både framför och bakom våra servrar. Vi har också loggningskontroller för att övervaka och identifiera aktiviteter i systemet. Känslig information, som lösenord och personnummer, krypteras för att säkerställa att den inte kan läsas även om någon skulle få tillgång till våra databaser. Vi utför dagliga uppdateringar och ser till att alla våra system och moduler är uppdaterade. 

Hur ser ni till att systemet är så säkert som möjligt? 

– Förutom att använda kryptering och loggningskontroller har vi etablerat ett samarbete med en DSO (Dataskyddsombud). Denna externa person granskar våra processer och ställer affärskrav utifrån dataskyddet. Vi har även en aktiv brandvägg för att filtrera webbtrafik och skydda mot attacker. Rotation av lösenord och nycklar, incidenthantering och kontinuerliga systemuppdateringar är också en del av vår strategi för att maximera säkerheten. 

Vilka säkerhetsfrågor brukar kunderna ha? 

– Ofta landar frågorna i önskemål om Service Level Agreement (SLA)-avtal för att reglera tillgänglighet, uppdateringar och andra villkor. Kunden efterfrågar även Personuppgiftsbiträdesavtal (PUB-avtal) på grund av den information vi har om dem. Användaravtal är också vanligt, vilket anger förväntningarna på både oss och användaren. Dessa avtalsdelar är vanligtvis det första som diskuteras. 

Hur tar ni hand om kundernas känsliga information på bästa sätt? 

– Vi krypterar dokument och data för att skydda känslig information. Dessutom erbjuder vi alternativa lagringslösningar för kunder som inte vill lagra sina filer hos oss. Vi säkerställer dagliga säkerhetskopior för att undvika förlust av arbete och information. 

Vilka planer har ni framåt för att stärka säkerheten? 

– Vi undersöker möjligheten att uppfylla certifieringskrav, såsom SOC2 och olika ISO-certifieringar. Vi strävar också efter att implementera nya autentiseringsmetoder, som till exempel tvåfaktorsautentisering. Dessa åtgärder är sätt att förbättra säkerheten och skydda användarnas integritet.  

Kontakta [email protected] för mer information.  

Summary

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Fler artiklar:

ifrs 16

Din partner för att hantera IFRS 16

IFRS 16 är en internationell redovisningsstandard som förbättrar transparens och jämförbarhet kring leasingavtal i företags finansiella rapporter. Leasify hjälper koncernbolag att implementera IFRS 16 effektivt genom att erbjuda expertis, anpassade system och verktyg, samt kontinuerlig support och utbildning. Med Leasify kan koncernbolag säkerställa att de uppfyller standardens krav och stärker förtroendet hos investerare och intressenter.

LÄS MER
Så maximerar du användningen av Leasify – modulerna som gör ditt arbete enklare
ifrs 16

Så maximerar du användningen av Leasify – modulerna som gör ditt arbete enklare

Leasify hjälper er att få ordning på IFRS 16- och K3-rapporterna – och
förbättrar era leasingavtal. För att tjänsten ska vara enkel och lätthanterlig
uppgraderar vi den löpande med stora som små förbättringar som alla
användare får ta del av kostnadsfritt. Men för de som vill går det även att
utöka funktionaliteten i applikationen ytterligare. Här listar vi tre
tilläggsmoduler som kan adderas vid behov.

LÄS MER
Leasify sätter säkerheten i fokus
Leasify sätter säkerheten i fokus

Leasify sätter säkerheten i fokus

Vill du veta mer om Leasify eller boka tid för en personlig genomgång? Kontakta oss idag. 

By continuing to use Leasify.se or clicking "Accept", you accept that Leasify collects cookie data from your device to improve the experience for you as a user and from an analysis perspective. If you want to know more, read Leasify's privacy policy.