Förbättra era avtal på leasingbilar

Kontakta Leasify

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig eller klicka på ”Boka genomgång” och välj en tid som passar dig. 

Företagsleasing av bil

Leasify hjälper er med avtalet

Att som företag leasa bilar till sina anställda blir allt vanligare. Samtidigt har vi kunnat se att företag ofta ingår dyra och undermåliga avtal på sina leasingbilar till företaget, ofta på grund av att leasingbranschen haft en tradition av slutna avtal istället för transparenta. 

Med Leasify ska det vara enkelt för dig och ditt företag att teckna det bästa möjliga leasingavtalet för er tjänstebil. Ni tar in offerter på önskad bilmodell från bilåterförsäljare. Baserat på vald bilmodell presenterar Leasify ett marknadsmässigt leasingavtalsupplägg utifrån ert företags förutsättningar.

Leasify – ett ekosystem för leasing

Kontakta oss och Förbättra era avtal på leasingbilar med Leasify

Gör som fler än 1 900 företag redan gjort – kontakta Leasify och få hjälp med era leasingavtal. 

Tips för dig som ska jämföra leasingavtal för tjänstebilar

Vilka extra kostnader kan uppkomma för exempelvis övermil, diverse slitage och skador?

Är det operationell leasing är restvärdespositionen betydligt viktigare för din månadskostnad än vad räntan är.

Vad inkluderar driftavtalet och vad innebär ”fria däck”? Är exempelvis däckavtalet likvärdigt mellan två finansbolag eller finns det begränsningar i det finstilta? Kontrollera vad som ingår i priset.

Se till att jämföra flera bilar som är representativa för företaget. Eftersom finansbolag värderar restvärdet på bilmodeller olika är det bra att ta in offerter för flera.

Ta tempen på ert ramavtal då och då – bilmarknaden utvecklas ständigt. Ett pris som gäller idag är nödvändigtvis inte lika bra om ett år. Fortsätt därför att granska de bilar ni leasar under ert ramavtal och var vaksam med rekalkylering.

Varför Leasify?

Jämför leverantörer

Leasify matchar era behov med transparenta offerter från olika leverantörer. De innehåller avtalstid, ränta, månadskostnad och restvärde. Allt för att jämförelsen ska vara enkel.

Leasa från marknadsledande leverantörer

Leasa nya produkter och tjänster från marknadsledande aktörer med goda referenser. Med Leasify blir upphandlingsprocessen enkel. Vi servar er med offerter, ni står för besluten.

Samla avtal digitalt

Samla företagets avtal i den smarta avtalspärmen. Leasify gör en kostnadsanalys av era avtal, synliggör brister och ger er kontroll.

Frågor & svar kring billeasing till företaget

Vad innebär tjänstebil?

Enkelt förklarat används begreppet tjänstebil när bilen eller fordonet ägs eller leasas av ett företag, men där bilen nyttjas av anställda. För en anställd med tjänstebil som endast är avsedd att användas för dennes arbete, alltså ej privat, så förekommer inte någon förmånsbeskattning.

Köpa eller leasa bil genom företaget?

Har du möjlighet att leasa bil genom ditt företag? Eller kanske går du i tankar att företaget kanske borde köpa bilen. Här har vi sammanfattat en del för- och nackdelar när det kommer till skillnaderna mellan att leasa och köpa bil till företaget.

Fördelen med företagsleasing är att det är väldigt lättskött. Du betalar inte någon kontantinsats och behöver således inte ”spara” ihop, utan vanligtvis betalar du en fast avgift varje månad. I priset ingår ofta även försäkring och eventuella serviceinsatser. Med Leasify kan ni enkelt jämföra offerter från ledande aktörer i bilbranschen, så att ni kan vara säkra på att få det bästa avtalet. 

Potentiella nackdelar med att leasa företagsbil kan vara att man är dåligt påläst på det avtal man skrivit på och vad som faktiskt ingår och inte. Exempelvis kan det vara dyrt och svårt om du skulle vilja säga upp ett avtal i förtid, då gäller det också att hålla koll på vad ni kommit överrens om vid tidpunkten då avtalet skrevs. Också värt att tänka på är att bilen, när avtalstiden är slut, inte ska ha för utsatts för slitage mer än vad som är ett betrakta som ”normalt”, vilket företaget ni leasat ifrån avgör.

Leasing av elbil eller hybridbil till företag?

Intresset och tekniken har gjort att elbilar har blivit ett allt mer populärare inslag på våra gator. Och självklart är det möjligt att genom företagsleasing leasa både elbil eller hybridbil.

Det du gör är att hitta bilmodellen du är intresserad av att leasa till företaget. Därefter kontaktar du oss på Leasify och vi låter auktoriserade banker och finansbolag ge dig sina bästa erbjudande på leasingavtal. Då kan du enkelt jämföra avtalet och se vad som passar dig och ditt företag.

Företagsleasing av begagnad bil

Flera av de banker och finansbolag som Leasify arbetar med har ett stort utbud av begangnade bilar som tidigare leasats av andra företag. Ofta har även banken eller finnansbolaget all historik om bilen eftersom de, allt som oftast, ägt bilen sedan de var helt nya. 

Det finns en del fördelar med att leasa begagnade bilar till företaget. Bland annat kan det vara enklare att få ett kortare kontrakt, när du leasar nya bilar brukar standard vara att man tecknar avtalet på cirka tre år. Bilarna är också i regel i bra skick då de ofta enbart varit i bruk under högst ett par år.

Lösen av leasingbil i förtid eller köpa ut leasingbil i förtid

När du leasar en bil så är det vanligast att man efter avtalstiden lämnar tillbaka bilen till leasinggivaren. Men du kan även bli erbjuden att köpa bilen till en kostnad som bestäms av leasinggivaren. Det finns även möjlighet att köpa ut bilen i förtid, men förutom att betala markandspris behöver ni sannolikt betala den månadskostnad som återstod av avtalet. Men kontakta er leasinggivare för att se deras policy.

Leasingbolag för bil

I Sverige finns det mängder av företag som erbjuder dig och ditt företag möjlighet att leasa bil genom dem. Ni begär offerter på den bilmodell ni önskar från bilåterförsäljaren. Därefter hjälper Leasify er med ett marknadsmässigt leasingavtalsupplägg utefter era föurtsättningar.

Lämna tillbaka leasingbil i förtid

Vanligtvis kan ett leasingavtal inte sägas upp innan avtalstiden löpt ut. Om det ska finnas möjlighet till det så måste det ske i samförstånd med det företag ni ingått leasingavtalet med. Dock ska ni då räkna med att det vanligtvis förekommer en utköpssumma som ni måste betala till leasinggivaren.

Guide K3

Ladda ner vår guide till korrekt K3-redovisning

By continuing to use Leasify.se or clicking "Accept", you accept that Leasify collects cookie data from your device to improve the experience for you as a user and from an analysis perspective. If you want to know more, read Leasify's privacy policy.