Leasing – det bästa av två världar

Leasing är bra, men inte alla leasingavtal

Hela 80 procent av alla företag i USA hyr hela eller delar av deras utrustning, enligt Equipment Leasing Association. Den siffran är inte unik för USA, utan de flesta företag i Sverige hyr och leasar delar av sin utrustning. Det är inte förvånande, med tanke på de stora fördelarna med leasing av utrustning.  

Det här kreativa finansieringsalternativet erbjuder företagare det bästa av två världar. Det gör att du kan betala enbart för värdet av den utrustning som du använder under leasingperioden, snarare än att köpa utrustningen direkt.  

Leasing kan även hjälpa dig och ditt företag när det kommer till varor eller tjänster som kan hjälpa ert företag att växa. Leasing innebär vanligtvis poster såsom kontorsutrustning, datorer, och lastbilar och fordon. Men leasing av utrustning kan också användas för att finansiera program, hårdvara, konsulttjänster, underhåll, frakt och installations- och utbildningskostnader. Leasing är ett sätt att upprätthålla och utveckla din verksamhet, även om er kapitala budget i nuläget är stram. 

Fördelar med leasing av utrustning 

Att utnyttja leasing av utrustning kan hjälpa ditt företag att maximera resurser och samtidigt minimera kostnader och risker. 

När man leasar ett objekt undviker man att binda kapital och använda sina bankmässiga säkerhet eftersom den leasade utrustningen utgör säkerheten för finansieringen, och ofta krävs inte några kompletterande säkerheter. Det innebär att till exempel ett företag kan göra en investering utan att binda det i det egna kapitalet och därmed inte heller låsa sitt kreditutrymme. 

Leasingavgiften, alltså själva hyran för det objektet som du leasar, är skattemässigt avdragsgill, det vill säga att den dras som en kostnad. Och vid billeasing är, utöver det, även halva momsen på leasingavgiften avdragsgill. Leasing är även enkelt att budgetera och bokföra eftersom du på förhand känner till hur mycket du eller ditt företag ska betala i avgift för hela avtalstiden samt att finansieringen tryggas under hela leasingavtalsperioden. 

Leasing är bra men inte alla avtal…                                                                

Hur mycket kostade den där koppen kaffe du drack imorse, eller pappret du nyss hämtade från skrivaren? Och har du koll på era avtal kring tjänstebilar eller er telefoni? Är det möjligt att du betalade alldeles för mycket? För att få svaret skulle du vara tvungen att skanna hela marknaden, jämföra dina avtal, sammanställa en översikt samt hålla koll på när det är dags att säga upp befintliga avtal. Även för de som är väl insatta inom leasing, är detta ingen enkel uppgift.  

Alla behöver inte vara experter men det är vi, ta hjälp av Leasify!                                                 

Leasify är en revolutionerande tjänst. Även om den inte borde vara det. Speciellt idag då det finns allt för många företag som genom krångliga avtal döljer sina avgifter och låser sina kunder i ofördelaktiga uppgörelser. Ändå är vi först på marknaden med att erbjuda en tjänst som ger dig den kunskap, kontroll och transparens som behövs för att göra sunda leasingavtal.  

Vad kan vi göra för er? Jo, vi kan se till att ni får ta del av sunda och transparenta leasing- och hyresavtal. Företag ska inte behöva prioritera och lägga ner en massa tid på sina avtal utan den processen sköter vi helt och hållet. Vår ambition är att alla våra kunder så ingå i så bra leasingavtal som möjligt.  

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Fler artiklar:

ifrs 16

Indexeringens betydelse i fastighetsavtal

I en tid där ekonomiska förutsättningar ständigt förändras blir förståelsen av indexering i fastighetsavtal allt viktigare. I den här artikeln kommer vi att belysa viktiga aspekterna av indexering och dess påverkan på leasingavtal.

LÄS MER
ifrs 16

Hur bör rabatter i leasingavtal hanteras? 

Utforska de komplexa aspekterna av leasingavtal och deras rabattstrukturer. Denna genomgång erbjuder värdefulla insikter och praktiska råd, anpassade för alla, från erfarna redovisningsexperter till nybörjare i ämnet.

LÄS MER
ifrs 16

Upptäck fallgroparna i tid!

Är årsbokslutet en källa till osäkerhet och stress? Är det oro för revisorns eventuella påpekanden om fel och brister som håller dig vaken om nätterna? Det är faktiskt inte ovanligt att känna så, men det finns strategier som kan hjälpa till att göra processen smidigare. I den här artikel delar Richard Nilsson, grundare av Leasify och expert inom IFRS 16-redovisningen, med sig av sin kunskap genom att identifiera två vanliga fallgropar och hur du kan undvika dem.

LÄS MER

Leasing – det bästa av två världar

Vill du veta mer om Leasify eller boka tid för en personlig genomgång? Kontakta oss idag. 

By continuing to use Leasify.se or clicking "Accept", you accept that Leasify collects cookie data from your device to improve the experience for you as a user and from an analysis perspective. If you want to know more, read Leasify's privacy policy.