
Så undviker ni fel i redovisningen av leasing
Har ni svårt att få rätt resultat i K3-redovisningen? Här förklarar Richard Nilsson, Leasifys grundare, hur ni gör det komplexa enkelt.
Leasify – ett ekosystem för leasing
Omdömen
Leasify – ett ekosystem för leasing
Inom K3 pratar man om finansiella och operationella leasingavtal, och det är redovisningen av de finansiella avtalen som ofta orsakar krångel för företag. I den här guiden går vi igenom utmaningarna med att redovisa leasingavtal enligt K3 – och presenterar lösningar för hur du får ordning på K3-rapporterna
Guiden tar bland annat upp:
När två av dessa kriterier har uppfyllts två år i rad räknas företag som större under det tredje året.
K3 bygger i grunden på IFRS för små- och medelstora företag men är förenklad jämfört med IFRS som noterade bolag måste följa. De flesta områden är väldigt lika och har väldigt små skillnader jämfört med IFRS men inom leasing finns det skillnader.
Med Leasifys tjänst får ni underlag för er redovisning genom ett par snabba klick.
All nödvändig information för K3 kan användas på ett smartare och betydligt modernare och roligare sätt – lönsamt och effektivt.
Leasifys tjänst är utvecklad med hjälp och feedback från flera av våra 1900 kunder samt workshops med stora revisionshus på den svenska och globala marknaden.
Önskar du veta mer om hur Leasify hjälper er med K3-rapporter? Boka en demo eller kontakta oss.
Leasify gör att avtalshantering, upphandling av produkter och tjänster samt IFRS 16 & K3 rapportering blir enkelt, effektivt och smart för FAR’s medlemmar och deras kunder.
FAR är branschorganisationen för revisorer, redovisningskonsulter, skatterådgivare, lönekonsulter och specialister. Läs mer här.
Leasify matchar era behov med transparenta offerter från olika leverantörer. De innehåller avtalstid, ränta, månadskostnad och restvärde. Allt för att jämförelsen ska vara enkel.
Leasa nya produkter och tjänster från marknadsledande aktörer med goda referenser. Med Leasify blir upphandlingsprocessen enkel. Vi servar er med offerter, ni står för besluten.
Samla företagets avtal i den smarta avtalspärmen. Leasify gör en kostnadsanalys av era avtal, synliggör brister och ger er kontroll.
Har ni svårt att få rätt resultat i K3-redovisningen? Här förklarar Richard Nilsson, Leasifys grundare, hur ni gör det komplexa enkelt.
Hur vet man om ett leasingavtal ska redovisas som tillgång eller not? Och vad gör man om det uppstår förändringar i ett avtal? Leasifys grundare Richard Nilsson förklarar hur ni får koll på er K3-rapportering.
Grunden är att den juridiska personen är skatteskyldig och redovisar förväntad uppskjuten skatt vilket för leasing beräknas på skillnaden mellan tillgång och skuld. I K3 är det endast finansiella leasingavtal som redovisas på balansräkningen, operationella leasingavtal redovisas endast framtida kassaflöden i not för summan av avgifter som skall betalas inom; 1-12 månader, 13-60 månader samt 60+ månader.
Successiv vinstavräkning innebär att företag som sålt ett ”projekt”, exempelvis en fastighet skall fördela intäkterna utefter projektets gång och inte 100% dag ett exempelvis.
Komponentavskrivning innebär att det för vissa objekt finns regler för hur lika delar får skrivas av efter hur den förväntade livslängden skiljer sig mellan de olika delarna. Exempelvis en fastighet har olika avskrivningstid för tak jämfört med el.
Email: [email protected]
Integritetspolicy: Läs mer här
Sitemap
Adress:
Leasify AB
Torsgatan 26
113 21 Stockholm
Hitta oss: Google maps
Organisationsnummer: 556957-5375