Ett smartare sätt att hantera leasing- och hyresavtal! 

Hur Leasifys avtalstjänst hjälper er

Hur mycket kostade den där koppen kaffe du drack i morse, eller pappret du nyss hämtade från skrivaren? Och har du koll på företagets avtal kring tjänstebilar eller telefoni? Är det möjligt att ni betalar alldeles för mycket? 

För att få svaret skulle du vara tvungen att skanna hela marknaden, jämföra dina avtal, sammanställa en översikt, samt hålla koll på när det är dags att säga upp dina befintliga avtal. Även för de som är väl insatta inom leasing är detta ingen enkel uppgift.

Leasify har byggt en digital plattform där man enkelt kan ladda upp sina leasing-och hyresavtal för att få rätt beslutsstöd och tips om vad som egentligen gör dem så dyra. Meddelande skickas när det är dags att upphandla ny utrustning. Vid upphandling får man transparenta offerter presenterade och uppställda från seriösa leverantörer av utrustning som konkurrerar mot varandra på köparens villkor. 

”92 % av våra kunder göra besparingar på något eller några av sina avtal. Efter att varit på andra sidan i många år och sett avtal ur bankens perspektiv, känns det extra roligt att erbjuda vår kunskap och erfarenhet till de som faktiskt behöver den mest, det vill säga kunden!” Daniel Wihlborg, Sales Manager på Leasify.

”Så ser verkligheten ut!” 

Vi på Leasify har under åren sett hur informations- och kunskapsövertaget hos säljare av utrustning och finansbolag utnyttjats till att övertyga kunder att skriva på undermåliga avtal. Tyvärr är det vanligt att kunder betalar sin utrustning flera gånger om.

På avtalet står endast en månadskostnad i vilket leverantören har bakat in det mesta, såsom objektet, service, installation, etc. Men vad kostar det egentligen? När vi köper en bil på leasing, till exempel, vet vi ju vad bilens ursprungspris är. Detta går vi tyvärr ifrån i många branscher, som till exempel inom kopiatorer, kaffemaskiner och telefoni. 

Förändra leasingbranschen! Vad vi vill göra för våra kunder: 

Vi hjälper våra till att reda ut dessa utmaningar så att de vet vad saker och ting verkligen kostar. På köpet får de självklart en genomgång av det finstilta (Allmänna villkor) som ofta blir förbisett. Genom att ge företag kunskap om de kostnader som finns i leasing- och hyresavtal kan vi även skänka dem kontroll. Den som har kunskapen kan ta rätt beslut vid nästa upphandling. 

Vår avtalstjänst ger dig som företagare: 

a.      Kontroll & Analys

Analysera dina avtal jämfört med vad andra betalar.

b.     Översikt

Samla avtalen digitalt och få mer kontroll än vad pärmar och kalkylblad kan erbjuda.

c.      Upphandla smartare

Upphandla mot marknadsledande leverantörer anonymt och få transparenta förslag utan dolda priser.

d.     Bokföringsrapporter för IFRS16 & K3

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Fler artiklar:

ifrs 16

Indexeringens betydelse i fastighetsavtal

I en tid där ekonomiska förutsättningar ständigt förändras blir förståelsen av indexering i fastighetsavtal allt viktigare. I den här artikeln kommer vi att belysa viktiga aspekterna av indexering och dess påverkan på leasingavtal.

LÄS MER
ifrs 16

Hur bör rabatter i leasingavtal hanteras? 

Utforska de komplexa aspekterna av leasingavtal och deras rabattstrukturer. Denna genomgång erbjuder värdefulla insikter och praktiska råd, anpassade för alla, från erfarna redovisningsexperter till nybörjare i ämnet.

LÄS MER
ifrs 16

Upptäck fallgroparna i tid!

Är årsbokslutet en källa till osäkerhet och stress? Är det oro för revisorns eventuella påpekanden om fel och brister som håller dig vaken om nätterna? Det är faktiskt inte ovanligt att känna så, men det finns strategier som kan hjälpa till att göra processen smidigare. I den här artikel delar Richard Nilsson, grundare av Leasify och expert inom IFRS 16-redovisningen, med sig av sin kunskap genom att identifiera två vanliga fallgropar och hur du kan undvika dem.

LÄS MER

Ett smartare sätt att hantera leasing- och hyresavtal! 

Vill du veta mer om Leasify eller boka tid för en personlig genomgång? Kontakta oss idag. 

By continuing to use Leasify.se or clicking "Accept", you accept that Leasify collects cookie data from your device to improve the experience for you as a user and from an analysis perspective. If you want to know more, read Leasify's privacy policy.