Leasa bil med Leasify

Tips för bättre bilfinansiering

Leasingkostnader på bilar är ofta en stor utgiftspost för ditt företag. Det finns många fördelar med att leasa, men samtidigt kan det vara tidskrävande att jämföra olika aktörer. Dessutom är det inte helt ovanligt att det tillkommer osynliga kostnader man kanske inte räknat med. Leasify har samlat några bra tips för en bättre bilfinansiering:

Stirra dig inte blind på räntan

Restvärdespositionen betydligt viktigare för din månadskostnad än vad räntan är.

Billigast är inte alltid bäst

Vad är inkluderat i driftsavtalet och vad betyder egentligen ”fria däck”? Även om ett pris ser något bättre ut vid första anblick, innebär bilar generellt sett stora kostnader. Kontrollera vad som ingår i ditt avtal. Granska särskilt service- och däckavtal.

Jämför avtal

Fortsätt granska avtal även efter du skrivit på ditt nya ramavtal. Titta på flera bilar som är representativa för er vagnpark. Då olika finansbolag värderar restvärdet lite olika, räcker det inte med att bara jämföra en bilmodell. Restvärdespositionerna förändras också över tid; är det givna priset lika bra om ett år? Tänk på att se över avtalet om förutsättningarna ändras, om ni till exempel kör fler mil per år än vad som först uppgavs och avtalet måste räknas om. Så kallad ”re-kalkylering”.

Kostnadsfri analys

Leasify erbjuder en kostnadsfri och enkel analys av din bilfinansiering. Vid nästa upphandling säkerställer vi transparenta offerter som överenstämmer med dina behov. Vi erbjuder även ett webbaserat system där du på ett och samma ställe håller koll på dina leasingavtal.

Kontakta Leasify om du behöver information om hur ditt företag kan spara pengar på smarta upphandlingar. Vi finns på email [email protected] eller telefon 08-124 568 00.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Fler artiklar:

ifrs 16

Indexeringens betydelse i fastighetsavtal

I en tid där ekonomiska förutsättningar ständigt förändras blir förståelsen av indexering i fastighetsavtal allt viktigare. I den här artikeln kommer vi att belysa viktiga aspekterna av indexering och dess påverkan på leasingavtal.

LÄS MER
ifrs 16

Hur bör rabatter i leasingavtal hanteras? 

Utforska de komplexa aspekterna av leasingavtal och deras rabattstrukturer. Denna genomgång erbjuder värdefulla insikter och praktiska råd, anpassade för alla, från erfarna redovisningsexperter till nybörjare i ämnet.

LÄS MER
ifrs 16

Upptäck fallgroparna i tid!

Är årsbokslutet en källa till osäkerhet och stress? Är det oro för revisorns eventuella påpekanden om fel och brister som håller dig vaken om nätterna? Det är faktiskt inte ovanligt att känna så, men det finns strategier som kan hjälpa till att göra processen smidigare. I den här artikel delar Richard Nilsson, grundare av Leasify och expert inom IFRS 16-redovisningen, med sig av sin kunskap genom att identifiera två vanliga fallgropar och hur du kan undvika dem.

LÄS MER
Leasa bil med Leasify
Leasa bil med Leasify

Leasa bil med Leasify

Vill du veta mer om Leasify eller boka tid för en personlig genomgång? Kontakta oss idag. 

By continuing to use Leasify.se or clicking "Accept", you accept that Leasify collects cookie data from your device to improve the experience for you as a user and from an analysis perspective. If you want to know more, read Leasify's privacy policy.