Testa ert företags leasing- eller hyresavtal direkt!

Varför du ska testa Leasifys leasingkalkyl

Leasify har tagit fram två kalkyler beroende på om ni idag vill testa ert leasingavtal eller hyresavtal. Vad som skiljer dessa två är vad som sker med äganderätten efter avtalstiden löper ut. I Leasifys leasingkalkyl tar vi hänsyn till baspris, månadshyra, avtalstid och restvärde, medan i kalkylen för hyresavtal behövs enbart månadshyran och avtalslängden fyllas i av dig. Om det visar sig att kalkylerna inte ger det resultat ni förväntade er så hjälper Leasify er att förhandla fram bättre avtal. 

Innan ni omförhandlar era avtal

  • På grund av det rådande marknadsläget ser många företag över sina omkostnader och vill därav omförhandla nuvarande leasing- eller hyresavtal.  Men i och med att avtalsstrukturen, allt som oftast, kan vara otydlig är det många som enbart tittar på det som är transparent – månadskostnaden. Men det kan vara svårt att se vad räntan i ett omförhandlat avtal faktiskt innebär i kronor och ören, därför bör du testa avtalet i Leasifys kalkyl intill.  

Gör det enkelt

  • Med Leasify kan du nu testa era avtal och enkelt räkna på avtalet utan att vara proffs på finansieringsupplägg. Med kalkylen intill får du även en exempelrapport för IFRS16 utifrån var du angivit i kalkylen. Det ger dig även en bra grund på vad som är viktigt att kanna till innan ni ingår i framtida leasing- eller hyresavtal.  

Så gör du

  • För att kunna testa era avtal så behövs följande:  Antingen ett avslutat eller ett pågående avtal. Då kan ni kontrollera huruhuruvida resultatet överensstämmer med Leasifys kalkyl och därefter besluta om ni bör använda samma leverantör igen. Eller om ni fått ett avtalsförslag så kan ni kontrollera det förslag ni har för avsikt att skriva på.

Vill du testa ditt avtal? Gör det här

Dela:

Fler nyheter:

Testa ert företags leasing- eller hyresavtal direkt!

Vill du veta mer om Leasify eller boka tid för en personlig genomgång? Kontakta oss idag. 

Genom att fortsätta använda Leasify.se eller klicka på "Godkänn" så accepterar du att Leasify samlar cookie-data från din enhet för att förbättra upplevelsen för dig som användare och ur ett analysperspektiv. Vill du veta mer, läs Leasifys integritetspolicy.