Testa ert företags leasing- eller hyresavtal direkt!

Varför du ska testa Leasifys leasingkalkyl

Leasify har tagit fram två kalkyler beroende på om ni idag vill testa ert leasingavtal eller hyresavtal. Vad som skiljer dessa två är vad som sker med äganderätten efter avtalstiden löper ut. I Leasifys leasingkalkyl tar vi hänsyn till baspris, månadshyra, avtalstid och restvärde, medan i kalkylen för hyresavtal behövs enbart månadshyran och avtalslängden fyllas i av dig. Om det visar sig att kalkylerna inte ger det resultat ni förväntade er så hjälper Leasify er att förhandla fram bättre avtal. 

Innan ni omförhandlar era avtal

  • På grund av det rådande marknadsläget ser många företag över sina omkostnader och vill därav omförhandla nuvarande leasing- eller hyresavtal.  Men i och med att avtalsstrukturen, allt som oftast, kan vara otydlig är det många som enbart tittar på det som är transparent – månadskostnaden. Men det kan vara svårt att se vad räntan i ett omförhandlat avtal faktiskt innebär i kronor och ören, därför bör du testa avtalet i Leasifys kalkyl intill.  

Gör det enkelt

  • Med Leasify kan du nu testa era avtal och enkelt räkna på avtalet utan att vara proffs på finansieringsupplägg. Med kalkylen intill får du även en exempelrapport för IFRS16 utifrån var du angivit i kalkylen. Det ger dig även en bra grund på vad som är viktigt att kanna till innan ni ingår i framtida leasing- eller hyresavtal.  

Så gör du

  • För att kunna testa era avtal så behövs följande:  Antingen ett avslutat eller ett pågående avtal. Då kan ni kontrollera huruhuruvida resultatet överensstämmer med Leasifys kalkyl och därefter besluta om ni bör använda samma leverantör igen. Eller om ni fått ett avtalsförslag så kan ni kontrollera det förslag ni har för avsikt att skriva på.

Vill du testa ditt avtal? Gör det här

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Fler artiklar:

ifrs 16

Indexeringens betydelse i fastighetsavtal

I en tid där ekonomiska förutsättningar ständigt förändras blir förståelsen av indexering i fastighetsavtal allt viktigare. I den här artikeln kommer vi att belysa viktiga aspekterna av indexering och dess påverkan på leasingavtal.

LÄS MER
ifrs 16

Hur bör rabatter i leasingavtal hanteras? 

Utforska de komplexa aspekterna av leasingavtal och deras rabattstrukturer. Denna genomgång erbjuder värdefulla insikter och praktiska råd, anpassade för alla, från erfarna redovisningsexperter till nybörjare i ämnet.

LÄS MER
ifrs 16

Upptäck fallgroparna i tid!

Är årsbokslutet en källa till osäkerhet och stress? Är det oro för revisorns eventuella påpekanden om fel och brister som håller dig vaken om nätterna? Det är faktiskt inte ovanligt att känna så, men det finns strategier som kan hjälpa till att göra processen smidigare. I den här artikel delar Richard Nilsson, grundare av Leasify och expert inom IFRS 16-redovisningen, med sig av sin kunskap genom att identifiera två vanliga fallgropar och hur du kan undvika dem.

LÄS MER

Testa ert företags leasing- eller hyresavtal direkt!

Vill du veta mer om Leasify eller boka tid för en personlig genomgång? Kontakta oss idag. 

By continuing to use Leasify.se or clicking "Accept", you accept that Leasify collects cookie data from your device to improve the experience for you as a user and from an analysis perspective. If you want to know more, read Leasify's privacy policy.