Jämför leasingavtal för tjänstebil – tänk på detta!

Share on facebook
Share on linkedin

Innan du ingår i ett leasingavtal för tjänstebil eller arbetsfordon skadar det aldrig att ha lite kunskap i rockärmen. Kontakta oss så hjälper vi på Leasify dig eller ditt företag. Men här är fem tips som kan vara bra att tänka på. Du kan redan nu förbättra era avtal på en minut – räkna själv här

Jämför bland flera olika modeller av bilar

För det första – vilka bilar är representativa för företaget? Kanske finns det någon policy som måste undersökas innan ni ingår ett leasingavtal. Men eftersom finansbolag tenderar att värdera restvärdet på bilmodeller på olika vis så är det alltid bra att ta in flera offerter för olika bilmodeller.

Tänk inte för mycket på räntan

Kom ihåg att om det är operationell leasing så är restvärdesdispositionen mycket viktigare för din månadskostnad än vad räntan faktiskt är. 

Kontrollera avtal för service och däck 

Se alltid över vad det erbjuda driftavtalet inkluderar. Är till exempel däckvalet likvärdigt mellan två olika finansbolag eller finns det begränsningar? Läs också alltid det finstilta, där kan det gömma sig viktig information. 

Vad händer när avtalet är slut? 

Kontrollera så att det inte förekommer några extra kostnader för exempelvis skador, diverse slitage eller övermil. 

Se över avtalet även efter ni tecknat

Även om ni redan ingått, eller när ni väl ingår i, ett leasingavtal för tjänstebil så är det viktigt att med jämna mellanrum ta tempen på ert ramavtal. Bilmarknaden utvecklas hela tiden. Det pris som du får idag är nödvändigtvis inte alls lika bra om ett år. Fortsätt därför att granska de bilar ni leasar under ert nuvarande ramavtal och var vaksam med rekalkylering. 

Som alltid när det gäller leasingavtal så finns Leasify här för att hjälpa dig och ditt företag. Tveka inte att kontakta oss redan idag. 

Summary
Jämför leasingavtal för tjänstebil - tänk på detta!
Article Name
Jämför leasingavtal för tjänstebil - tänk på detta!
Description
Tips för dig som ska teckna leasingavtal för tjänstebil
Author
Publisher Name
Leasify AB
Publisher Logo

Bör någon annan läsa detta? Tveka inte att dela.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Senaste inläggen från Leasify

Systems Developer

Leasify fortsätter att växa och tar nu in en Systems Developer I rollen som Systems Developer hos Leasify är du en aktiv del i utvecklingsteamet

Läs Mer »
Logotyp Leasify
Testa kostnadsfritt i 30 dagar

Leasify hjälper dig och ditt företag att ingå i sunda leasingavtal som gynnar er. Med Leasify får du även hjälp med IFRS16 och K3. Du kan även samla alla avtal på ett och samma ställe. 

Logotyp Leasify
Testa fritt eller boka demo

Leasify hjälper dig och ditt företag att ingå i sunda leasingavtal som gynnar er. Med Leasify får du även hjälp med IFRS16 och K3. Du kan även samla alla avtal på ett och samma ställe. 

Genom att fortsätta använda Leasify.se eller klicka på "Godkänn" så accepterar du att Leasify samlar cookie-data från din enhet för att förbättra upplevelsen för dig som användare och ur ett analysperspektiv. Vill du veta mer, läs Leasifys integritetspolicy.