Jämför leasingavtal för tjänstebil – tänk på detta!

Tips inför leasing av tjänstebil

Innan du ingår i ett leasingavtal för tjänstebil eller arbetsfordon skadar det aldrig att ha lite kunskap i rockärmen. Kontakta oss så hjälper vi på Leasify dig eller ditt företag. Men här är fem tips som kan vara bra att tänka på. Du kan redan nu förbättra era avtal på en minut – räkna själv här

Jämför bland flera olika modeller av bilar

För det första – vilka bilar är representativa för företaget? Kanske finns det någon policy som måste undersökas innan ni ingår ett leasingavtal. Men eftersom finansbolag tenderar att värdera restvärdet på bilmodeller på olika vis så är det alltid bra att ta in flera offerter för olika bilmodeller.

Tänk inte för mycket på räntan

Kom ihåg att om det är operationell leasing så är restvärdesdispositionen mycket viktigare för din månadskostnad än vad räntan faktiskt är. 

Kontrollera avtal för service och däck 

Se alltid över vad det erbjuda driftavtalet inkluderar. Är till exempel däckvalet likvärdigt mellan två olika finansbolag eller finns det begränsningar? Läs också alltid det finstilta, där kan det gömma sig viktig information. 

Vad händer när avtalet är slut? 

Kontrollera så att det inte förekommer några extra kostnader för exempelvis skador, diverse slitage eller övermil. 

Se över avtalet även efter ni tecknat

Även om ni redan ingått, eller när ni väl ingår i, ett leasingavtal för tjänstebil så är det viktigt att med jämna mellanrum ta tempen på ert ramavtal. Bilmarknaden utvecklas hela tiden. Det pris som du får idag är nödvändigtvis inte alls lika bra om ett år. Fortsätt därför att granska de bilar ni leasar under ert nuvarande ramavtal och var vaksam med rekalkylering. 

Som alltid när det gäller leasingavtal så finns Leasify här för att hjälpa dig och ditt företag. Tveka inte att kontakta oss redan idag. 

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Fler artiklar:

Jämför leasingavtal för tjänstebil – tänk på detta!

Vill du veta mer om Leasify eller boka tid för en personlig genomgång? Kontakta oss idag. 

By continuing to use Leasify.se or clicking "Accept", you accept that Leasify collects cookie data from your device to improve the experience for you as a user and from an analysis perspective. If you want to know more, read Leasify's privacy policy.